Реал Сосиедад - Барселона, двубой от 20-ия кръг на испанската Ла Лига, стадион "Аноета", начало: 21:45 часа наше време.

Групата на Барселона:

Тер Стеген, Силесен, Семедо, Пике, Масчерано, Алба, Дин, Вермален, Ракитич, Паулиньо, Бускетс, Д. Суарес, Роберто, Гомеш, Иниеста, Дембеле, Л. Суарес, Меси 

Прогноза на Gol.bg:

Барселона вече 18 поредни мача от началото на сезона в Ла Лига не познава вкуса на поражението, като това е единственият тим в шампионата, който може да се похвали с подобно постижение.

Миналата седмица каталунците очаквано спечелиха домакинството си с 3:0 срещу Леганес. В четвъртък пък разбиха и Селта с 5:0 и продължиха напред за Купата на Краля.

Гостите най-накрая приключиха сагата около привличането на Филипе Коутиньо и той вече е част от състава. Дебютът му засега обаче се отлага поради контузия. Самюел Умтити, Пако Алкасер също ще пропуснат този мач.

Реал Сосиедад се намира на 12-то място във временното класиране, като разликите са доста малки и тимът лесно може да се предвижи или да пропадне с няколко позиции само за един мач. 

Баските са с непостоянни изяви в последните си двубои. В предни позиции притежават нелоши изпълнители, но в отбрана често зейват дупки, което в мачове като този също може да се окаже фатално.

Иниго Мартинез е аут за мача, докато под въпрос до последно остават Алберто де ла Бейа и Аднан Янузай.

Впечатление прави статистиката от мачовете, при които Реал Сосиедад е бил домакин. Тимът има 29 победи в 70 срещи, а Барса е със 17 успеха. Каталунците нямат триумф като гост над баските в Ла Лига от 7 мача насам, в които домакините имат 4 успеха.

Прогноза: Реал Сосиедад - Барселона 2:2