Леганес - Барселона, двубой от 12-ия кръг на испанската Ла Лига, стадион "Мунисипал де Бутарке", начало 17:15 часа наше време.

Групата на Барселона:

Вратари: Тер Стеген, Силесен

Защитници: Семедо, Пике, Алба, Дин, Видал, Юмтити, Вермален

Халфове: Ракитич, Бускетс, Денис Суарес, Паулиньо, Иниеста

Нападатели: Деулофеу, Суарес, Меси, Алкасер

Прогноза на Gol.bg: 

Барселона продължава да бъде лидер в испанската Ла Лига, като преднината им пред втория е четири точки. През миналия сезон каталунците на два пъти успяха да победят този съперник и логично отново те са считани за големия фаворит в срещата.

Футболистите на треньора Ернесто Валверде уверено крачат към титлата в Примера дивисион. Към момента Барса е лидер в класирането, на 4 точки пред Валенсия и най-важното - на осем пункта пред главния конкурент Реал Мадрид. 

За 11 мача Барселона загуби сако две точки - при гостуването на Атлетико, което с малко повече късмет можеше и да бъде спечелено. Проблемите за каталунците могат да дойдат в отсъстващите играчи, тъй като с контузии са Усман Дембеле, Серхи Роберто, Хавиер Масчерано, Рафиня Алкантара и Андре Гомес.

Леганес се намират в горната половина на класирането, като в досегашните си 11 изиграни мача те имат пет победи. В последните два кръга обаче те записаха загуби от Севиля и Валенсия. 

Тимът ще разчита много на домакинството си, тъй като у дома те имат само една загуба в последните си осем срещи от шампионата. Домакините са без контузения Хон Серантес, а Омар Рамос е под въпрос.

Прогноза: Леганес - Барселона 1:3