Испанският гранд Барселона готви сериозна чистка на ненужни футболисти.

Според AS каталунците искат да се разделят със седем от състезателите си, които не влизат в плановете на новия треньор Ернесто Валверде. Това са бразилският защитник Марлон, който най-вероятно ще бъде преотстъпен на Ница, върналият се от наем от Рома Томас Вермаелен, още Дъглас, Арда Туран, Минур Ел Хадади, Андре Гомеш и Рафиня Алкантара.

Към всички изброени играчи не липсва интерес, като последните двама бяха свързвани с италианските Ювентус и Милан. По-вероятно е обаче Гомеш да остане на "Камп Ноу" и за новия сезон. До момента от Барса си тръгнаха Неймар, който премина в ПСЖ за рекордните 222 милиона евро, Кристиан Тейо (Еспаньол, 4 млн. евро), а Жорди Масип и Жереми Матийо преминаха като свободни агенти съответно във Валядолид и Спортинг Лисабон.

Новите попълнения са Осман Дембеле, който беше купен като заместник на Неймар от Борусия Дортмунд за 105 млн. евро, Паулиньо (Гуанджоу Евъргранд, 40 млн.), Нелсон Семедо (Бенфика, 30 млн. евро) и Жерар Деулофеу, който беше върнат от Евертън срещу 12 млн. евро.

До края на трансферния прозорец в четвъртък, Барса ще се опита да купи и някого измежду Фелипе Коутиньо от Ливърпул и Анхел Ди Мария от ПСЖ.