Барселона - Реал Сосиедад, двубой от 32-ия кръг на испанската Ла Лига. Стадион "Ноу Камп", 21.45 часа българско време.


Групата на Барселона:
Вратари: Тер Стеген, Силесен
Защитници: Пике, Юмтити, Алба, Дин, Роберто, Матийо
Полузащитници: Бускетс, Иниеста, Ракитич, Денис Суарес, Гомеш, Аленя, Кардона
Нападатели: Меси, Луис Суарес, Алкасер
Контузени: Видал, Рафиня, Масчерано
Извън групата: Масип, Арда
Под въпрос: Арда
Наказан: Неймар

 


Прогноза на Gol.bg:

Барселона се намира в тежко психологическо положение, губейки от Малага за първенство и от Ювентус в Шампионската лига, без да успее да отбележи нито един гол.

Срещата с баските идва точно преди реванша със "старата госпожа" и решителния сблъсък за титлата с Реал Мадрид в Ел Класико на чужд терен. Все пак балансът на каталунците срещу днешния им противник у дома е изключително добър през последните сезони.

"Блаугранас" нямат победа в Сан Себастиан от 2011 година насам, но на стадион "Ноу Камп" ситуацията е коренно различна. Тук домакините спечелиха последните 18 срещи, а за последно Реал е взел точка през 1995 година, когато треньорът му Еузебио Сакристан още беше футболист на Барса.

Последната победа на Сосиедад на този стадион пък дойде през далечната 1991 година, когато воденият от покойния Йохан Кройф Дрийм тим вече бе станал шампион на теория.

Шампионите се намират в сложна ситуация, но пък се намират в серия от осем поредни домакински победи за първенство, като за последно загубиха точки тук в началото на декември при равенството 1:1 с Реал Мадрид.

В същото време баските имат само една победа в последните пет двубоя, изкована преди дни срещу кандидата за изпадане Спортинг Хихон. Внимание: тимът на Еузебио е единственият с изключение на Барса и Реал Мадрид, който има осем победи като гост през този сезон.

Двата отбора играха на четвъртфиналите за Купата на Испания в началото на годината и момчетата на Луис Енрике постигнаха две победи с 1:0 и 5:2 на своя стадион. Почти сигурно серията на испанския първенец ще продължи.


Резултат: Барселона - Реал Сосиедад 3:1