Барселона – Атлетико Мадрид, среща реванш от полуфиналите на Купата на Испания, стадион „Ноу Камп“, 22:00 часа българско време.

Прогнозата на Gol.bg:

Атлетико Мадрид ще трябва да победи Барселона на „Ноу Камп“ за първи път от 11 години насам, ако иска да се класира на финала за Купата на Испания. Тимът на Диего Симеоне изигра много слабо първо полувреме в първия мач, което беше достатъчно за загубата с 1:2. Целта сега е още по-трудна, а за последно „дюшекчиите“ спечелиха турнира през 2013 година.

„Единственият резултат, който ще ми хареса, е да се класираме на финала. Трябва да играем на висока скорост и да бъдем на нивото, което показваме само понякога от началото на сезона“, заяви треньорът на Атлетико.

Луис Суарес и Лионел Меси вкараха страхотни голове в първия мач, а попадението на Антоан Гризман през второто полувреме върна шансовете на Атлетико. Тимът няма победа на „Ноу Камп“ от февруари 2006 година, а сега трябва да бие с два гола разлика.

„Истината е, че срещаме много силен отбор, особено когато играе у дома. Ние обаче сме готови, ще пресираме високо и ще се готвим да ги ударим на контраатаки“, каза още Симеоне.

В събота обаче Барселона запази цели шестима от титулярите си и въпреки това разби Атлетик Билбао. „Очаквам най-доброто от Барса, след като дадоха почивка на толкова много играчи“, заяви още Симеоне.

Атлетико ще бъде на „Ноу Камп“ без наказания си капитан Габи, докато ганайският национал Томас ще трябва да запълни липсата му в средата на терена. Очаква се за втори пореден мач като титуляр да започне Фернандо Торес, който вкара и двата гола при победата с 2:0 над Леганес.

Луис Енрике и футболистите му пък ще търсят класиране на финала за Купата за четвърта поредна година. „Моите играчи са експерти в големите мачове. Купата на Краля е добър за Барселона турнир и ние сме развълнувани да се класираме за финала още веднъж“, заяви Енрике.

Каталунците ще бъдат без наказания нападател Неймар, като се очаква мястото му да бъде заето от Арда Туран или Денис Суарес. Жерард Пике също ще бъде на линия, докато с контузии все още са Серхио Бускетс и Андрес Иниеста.

„Атлетико ще иска да ни победи и да вкара поне два гола, което ще означава, че в играта им ще има риск. Ние се нуждаем от публиката, чиято подкрепа ще бъде много важна“, завърши Луис Енрике.

Резултат: 2:1