Легендата на Барселона Луис Суарес има мнение кой трябва да наследи Луис Енрике на треньорския пост в Барселона. Лучо не коментира дали ще поднови изтичащия си в края на сезона договор и медиите вече спекулират дали тимът ще има нов наставник.

"Не мисля, че Луис Енрике ще намери нещо по-добро от Барселона. Може да получава повече пари другаде, но няма как да работи ск по-добър отбор, който да има такива шансове за спечелване на трофеи. Той познава обстановката тук, но всеки човек има своите проблеми и нужди", каза 81-годишният Суарес, носител на Златната топка за 1960 година.

"Трудно е да си треньор на Барселона. Медиите те следят постоянно и трябва да печелиш всичко възможно. Миналият сезон беше добър с дубъла в Испания, но остана едно усещане, че отборът не спечели нищо заради отпадането в Шампионската лига. Навярно Енрике иска да отиде на друго място, за да работи в по-спокойна обстановка, с по-малка тежест на плещите."

"Казах мнението си кой да го замени още след мача с Реал Сосиедад - Еузебио Сакристан*. Той го заслужава. Познава Барса и се справя много добре в Сан Себастиан. Познавам го добре, той е страхотен човек. Той пое отбор от един англичанин (б.р. Дейвид Мойс) в момента, в който човек се чудеше дали това е Реал Сосиедад, или квартален отбор. А сега играят толкова добър футбол", добави Суарес.

* 52-годишният Еузебио Сакристан играе за Барселона от 1988 до 1995 година. От 2003 до 2008 година е помощник в щаба на Франк Рийкард. От 2011 до 2015 година води втория отбор на Барса, след което е назначен за наставник на Реал Сосиедад.