Реал Сосиедад - Барселона, мач от 13-тия кръг на Примера дивисион, стадион “Аноета”, 21:45 часа българско време. 

 

Групата на Барселона

Вратари: Тер Стеген, Силесен

Защитници: Пике, Масчерано, Алба, Дин, Роберто, Марлон

Полузащитници: Ракитич, Бускетс, Денис Суарес, Рафиня, Гомес, Аленя

Нападатели: Луис Суарес, Меси, Неймар, Алкасер

Гледайте мача на живо тук

Прогнозата на Gol.bg: 

Барселона гостува до “Аноета” с мисълта да продължи да държи лидера Реал Мадрид под напрежение. Треньорът на каталунците Луис Енрике заяви преди мача, че лошата статистика на Барса като гост на Реал Сосиедад не притеснява него и играчите м. 

В последните си шест гостувания до Сан Себастиан Барселона няма нито една победа, като допусна цели пет загуби. 

Най-тежкият момент на Енрике като треньор на каталунците до момента бе именно след загубата с 0:1 от баските през януари 2015 година, когато Андони Субисарета беше уволнен кат оспортен директор, а работата на Енрике също бе под въпрос. 

“Не ме интересува какво се е случвало в миналото, защото това няма да повлияе на мача”, заяви Луис Енрике. “Знаем, че ни очаква труден двубой, но миналото няма значение. Гостуванията ни винаги са тежки. Срещаме много добър отбор, много атрактивен, имат добър треньор и интересни идеи в атаката. Само мога да поздравя Еузебио за това, което прави с отбора”, каза още треньорът на Барса. 

Каталунците изостават със 7 точки от лидера Реал Мадрид и ще искат да скъсят разликата преди голямото дерби “Ел Класико” следващата седмица. 

Неймар обаче трябва да внимава, защото при жълт картон тази вечер ще бъде наказан за мача с Реал. “Не мисля, че той ще играе по различен начин”, коментира Луис Енрике. 

Жерар Пике най-вероятно ще започне като титуляр, въпреки че пропусна тренировката в петък. Андрес Иниеста и Самуел Юмтити пък не бяха включени в групата за мача. Заради грип срещата пропускат още Арда Туран и Алейш Видал.

Резултат: 1:2