Барселона сензационно загуби с 1:2 от Валенсия в двубой от 33-ия кръг на испанската Ла Лига, игран на стадион "Ноу Камп".

Каталунците имаха видимо игрово предимство, но изоставаха на почивката с цели два гола след перфектно изпълнени атаки на гостите. Първо Иван Ракитич си вкара автогол след центриране на Сикейра, а после Санти Мина удвои с технично изпълнение.

В средата на второто полувреме първенецът на Испания успя да върне едно попадение, когато Лео Меси засече от движение подаването на Жорди Алба. Това бе гол №500 в кариерата на аржентинеца!

До края обаче "блаугранас" не успяха да стигнат до изравнително попадение и интригата за титлата се завърна неочаквано!

След третата си поредна загуба във всички турнири Барса остава на върха със 76 точки, но точно толкова вече има и вторият Атлетико Мадрид. Реал Мадрид е трети, с една точка по-малко. Валенсия е едва 12-и с 40 пункта.


Момчетата на Луис Енрике натиснаха още в самото начало, но удар на Неймар беше блокиран, а след това Луис Суарес стреля високо от въздуха. Лео Меси получи отлична възможност, но Диего Алвес спаси фронталния му шут с левачката.

Иван Ракитич стреля покрай целта, а малко след като изминаха десетина минути игра, Суарес не успя да засече подаване отляво в малкото наказателно поле. Във втората чиста голова ситуация Неймар излезе сам срещу Алвес, но би право в тялото му!

При първата опасна акция за гостите Родриго шутира покрай лявата греда, а след това Масчерано и Суарес пропуснаха да открият резултата при добра комбинация помежду си.

В 25-ата минута Неймар напредна и върна хитро за Меси, който направи крачка напред и стреля в долния ляв, но Алвес успя да спаси своите от сигурно попадение.

Минута след това Валенсия сензационно откри резултата. Сикейра получи в наказателното поле, опита се да центрира, но се получи рикошет в крака на Иван Ракитич. Топката изненада Клаудио Браво и влетя в мрежата зад него.

Малко преди паузата Лео Меси засече с глава центриране в наказателното поле, но Алвес отново се намеси блестящо.

В добавеното време на първата част Валенсия вкара втори гол след нова чудесна контраатака. Даниел Парехо пусна вляво за Санти Мина, който отправи прецизен удар в долния десен ъгъл и матира Браво.

В началото на второто полувреме Ракитич пробва късмета си, но стреля покрай целта. Последваха още няколко атаки на домакините, но те нямаха ясна идея какво да сторят.

В средата на второто полувреме най-после Барса успя да разпечата вратата на Алвес. Жорди Алба центрира по земя отляво и Лео Меси засече от движение, за да прати кълбото в мрежата!

Четвърт час преди края на редовното време Иван Ракитич се завъртя хитро в наказателното поле и стреля с левачката, но Алвес спаси!

Натискът на Барселона ставаше все по-силен, но идеите на шампионите приключваха пред или в наказателното поле на техния опонент. В 84-ата минута Неймар получи златна възможност, но стреля в тялото на Мустафи отблизо! 

Малко след това Алкасер получи сам срещу Браво, но направи изключително слабо отиграване! В 89-ата минута пък Пике стреля покрай вратата на гостуващия отбор!


All Goals HD - Barcelona 1-2 Valencia 17.04... by football-goals-live


(1:2) Messi GOAL (1:2) - 17-4-2016 by football-co


Барселона - Валенсия 1:2

0:1 Иван Ракитич - 26', автогол
0:2 Санти Мина - 45' +1
1:2 Лионел Меси - 64'


Барселона: Браво, Пике, Масчерано, Алба, Роберто, Бускетс, Ракитич, Иниеста, Меси, Суарес, Неймар

Валенсия: Алвес, Мустафи, Бараган, Абденур, Сикейра, Перес (Кенсейо - 74'), Фуего, Мина (Алкасер - 60'), Парехо, Гомес, Родриго (Гая - 88')