Реал Сосиедад - Барселона, среща от 32-рия кръг на Примера дивисион, стадион “Аноета”, 21:30 часа българско време. 

Групата на Барселона

Вратари: Тер Щеген, Браво

Защитници: Пике, Алвеш, Масчерано, Бартра, Алба, Адриано, Вермаелен

Полузащитници: Ракитич, Бускетс, Арда, Иниеста, Роберто

Нападатели: Меси, Неймар, Мунир, 

 

Прогнозата на Gol.bg: 

Шампионската лига може да почака за малко, защото загубата от Реал Мадрид в “Ел Класико” постави Барселона в неудобно положение. Сега каталунците трябва да започнат отново победната си серия, а гостуването на Реал Сосиедад довечера няма да е никак леко. 

След серия от пет мача без победа тимът на Еусежио Сакристан взе изненадваща победа с 2:1 над Севиля преди седмица, след като дори игра последните 22 минути с човек по-малко. 

През годините “Ануета” се е доказало като трудни място за каталунците, които нямат победа в последните 6 мача. Домакините ще бъдат без Маркел Бергара, който беше изгонен в мача със Севиля. Контузени са Ойер Оласабал, Йосеба Салдуа, Раул Навас, Серхио Каналес и Иманол Аргирече. 

Домакините ще разчитат много на Иниго Мартинес, който преди време беше обявен за бъдещето в защитата на националния отбор на Испания. 24-годишният бранител е в клуба от 2011 година и сега ще трябва да организира съотборниците си в опазването на магическото трио на гостите. 

Треньорът на Барселона Луис Енрике вероятно ще направи няколко промени в състава си, тъй като мачът с Реал Сосиедад разделя тези с Атлетико Мадрид в Шампионската лига. Луис Суарес е наказан и няма да играе, докато Лионел Меси и Неймар едва ли ще изиграят пълни минути. 

Резултат: 1:2