Преследвачите на Барселона от Мадрид ще стискат здраво палци утрешното гостуване на „Аноета“ отново да донесе разочарование на каталунците. 

Оказва се, че шампионите играят много трудно на терена на Реал Сосиедад напоследък и затова двубоят в събота вечерта се очаква с огромен интерес. 

Барса спечели за последен път на терена на баските през сезон 2006-07, когато се наложи с 2:0, след което регистрира 6 поредни мача без успех, при това губейки 4 от тях. 

Всъщност в цялата си история тимът от „Камп Ноу“ има едва 17 победи от 68 гостувания в Сан Себастиан. Независимо дали преди на „Аточа“, а сега на „Аноета“, каталунците имат страшно големи проблеми. 

В последните години тимът направи едва две равенства на терена на съперника си, като през 2011 стигна до 2:2, а през 2014-а до 1:1 за Кралската купа. Затова и не случайно треньорът Луис Енрике определи сблъсъка като „най-трудният за сезона“. 

Атлетико и Реал могат да увеличат още повече натиска върху шампионите, тъй като играят преди тях, като Кралския клуб приема Ейбар, а Дюшекчиите гостуват на Еспаньол. Така неочаквано битката в Примера може да се окаже изключително интересна.