Треньорът на Барселона Луис Енрике похвали вратаря на тима Тер Стеген, направил цели 9 спасявания при снощното равенство 1:1 с Байер Леверкузен.

Комплименти си заслужиха и младите таланти на "блаугранас" Гумбау, Сампер, Каптум и Камара, които имаха трудната задача да се докажат в мач, в който противникът търсеше задължителна победа на свой терен.

"На моменти нашият противник ни надиграваше, но въпреки това си тръгвам с положителни чувства, доволен съм от представянето на отбора", сподели Енрике.

"Исках да дам почивка на футболистите, които играят най-често. Видях добри знаци от моя отбор срещу тим, който задължително се нуждаеше от трите точки."

"Щастлив съм от представянето на играчите от втория отбор, които взеха участие снощи. Щастлив съм от видяното. За тях това беше като голям обучителен курс."

"Марк-Андре тер Стеген беше невероятен, наистина много солиден на вратата. Той доминираше в наказателното ни поле", допълни Лучо, който не изрази претенции кой отбор иска за противник на 1/8-финалите в Шампионската лига.

Жребият ще се тегли в понеделник, от 13.00 часа българско време. Кои могат да бъдат евентуалните съперници на Барса и останалите участници, излезли от групите, вижте ТУК.