Освен раздаване на награди и мерене на остри езици Галата на испанската лига се оказа идеално място и за футболен бизнес, разкри “Мундо Депортиво”. 

Според изданието по време на церемонията уж случайно едни до други в залата са се оказали представители на Селта и Барселона, както и Оскар Фонт - агентът на испанския национал Нолито, който е спряган за “Ноу Камп”. 

Крилото, което преди години игра за Барса Б, има клауза за освобождаване в размер на 18 млн. евро. Вчера треньорът Луис Енрике потвърди, че иска да вземе нови играчи през януари, но така и не потвърди, че става именно за Нолито. 

Може би защото финансовите разчети на Барса за сезона показват, че 18 млн. няма как да бъдат похарчени накуп през зимния трансферен прозорец. Което значи, че или Нолито трябва да бъде ангажиран под наем с опция за закупуване през лятото, или директно ще бъде търсен по-евтин играч.

По темата Нолито не си позволи да говори и президентът на Барса Хосеп Мария Бартомеу. Вместо това той похвали специално ударното нападателно трио на каталунците Меси, Неймар и Луис Суарес. 

"Много съм горд от факта, че двама играчи на Барса (б.р., Меси и Неймар) са финалисти за Златната топка - подчерта Бартомеу. - Но смятам, че тройката трябваше да е Меси, Неймар и Суарес. Това е нападателен тризъбец за години напред."