Барселона – Реал Сосиедад, среща от 13-тия кръг на Примера дивисион, стадион „Ноу Камп“ – 17 часа българско време.

Прогнозата на Gol.bg:

Барселона посреща Реал Сосиедад на „Ноу Камп“, след като в последните си два мача вкара 10 гола. Въпреки това треньорът на каталунците Луис Енрике призова голямата си звезда Лионел Меси да запази инерцията и да покаже на какво е способен.

Аржентинецът все още не е на 100% готов, но влезе като резерва при победата с 4:0 над Реал Мадрид, а след това изигра цял мач и вкара 2 гола за успеха с 6:1 над Рома в Шампионската лига.

„Лео Меси се чувства добре. Той може и да не е напълно готов, защото му липсва игрова практика, но от него не се изисква да е на 100%, за да направи разликата. Сега Лео се нуждае от възможно най-много игрово време, за да влезе в кондиция“, заяви Луис Енрике.

С победата в „Ел Класико“ миналата седмица каталунците се закрепиха на върха в класирането и вече водят с 4 точки пред Реал Мадрид. В същото време Реал Сосиедад е на 2 точки от зоната на изпадащите.

„Този мач е опасен за нас. Намираме се в хубав момент, но искаме да продължим по този начин. Ще опитаме да създадем опасности за противника си рано в срещата ида вземем трите точки“, отсече треньорът на Барса.

Новият треньор на баските Еусебио Сакристан, който наследи Дейвид Мойс, започна начело на клуба с 2:0 над Севиля миналия уикенд и сега призова тима си да направи голямата изненада.

„Ние играем за победа във всеки мач. Сега срещаме велик отбор, но сме ентусиазирани и имаме кураж. Вероятно те ще създадат много положение, но ние имаме нашите идеи за мача“, каза Еусебио, който е бил в треньорския щаб на втория отбор на Барселона.

Резултат: 3:0