Нападателят на Селта Нолито твърди, че не се влияе от слуховете, които го свързват със завръщане в Барселона. 

Футболистът бе част от втория отбор на каталунците преди време, като записа и няколко мача за първия тим. Впоследствие обаче се утвърди в Бенфика, а сега се справя отлично в Селта, където е от 2013-а година. 

„Зная за слуховете, които ме свързват с Барса, но аз съм щастлив във Виго. Имам договор със Селта и целта ми е да играя все по-добре. Концентриран съм и се стремя да не обръщам внимание на спекулациите. Каквото трябва да става, ще става“ заяви играчът в интервю за „Ел Мундо Депортиво“. 

„Да, не е лесно, когато си свързван с подобен отбор, но в крайна сметка това е част от футбола. До отваряването на трансферния прозорец има време, но аз мисля единствено за играта си в момента. Наистина съм работил дълго време с Луис Енрике и той е страхотен треньор, на когото желая всичко най-хубаво“ добави той. 

„В момента искам да бъда близо до семейството ми, тъй като жена ми е бременна и това е най-важното. Всички ме питат за други отбори, но Селта е моят тим и не искам да говоря за слухове. Все пак тези неща доказват, че се справям добре“ изтъкна още Нолито. 

Благодарение до голяма степен на него галисийците стартираха отлично кампанията и до момента са без загуба след 7 мача, като имат 15 точки колкото Реал и Барса и изостават само с една от Виляреал. 

„Наистина започнахме добре, но трябва и да продължим по същия начин. Радвам се, че играя добре, защото целта ми е да попадна в състава на Испания за европейското първенство. Целта ми е да се подобрявам и точно към това се стремя“ категоричен е атакуващият играч.