Даниеле Де Роси призова съотборниците си в Рома да дадат всичко от себе си, за да спрат Лео Меси и Барселона в утрешния мач от Шампионската лига.

„Барселона е специален отбор. По отношение на отборната работа няма по-добри от тях, а разполагат и с най-добрия играч в света. Обикновено има много силни отбори с по-малки индивидуалности или силни отбори с един невероятен играч.

Ние трябва да изиграем този мач с невероятно себераздаване, като отбор, да си помагаме един на друг. Меси почти винаги надиграва играч в ситуация „един на един“, така че трябва да бъдем компактни и да си помагаме“, каза Де Роси на пресконференцията преди мача.

Треньорът на Барса Луис Енрике бе наставник на Рома един сезон и Де Роси отговори на въпроса дали испанецът не е получил достатъчно време, за да се докаже във Вечния град.

„Не знам. Той напусна, така че не можете да обвинявате Рома за това решение. Това беше странен сезон, нямахме много подкрепата на медиите и очевидно вие нямахте интерес да му се даде шанс.

Той сега показва, че не е глупак. Аз го харесвам като човек и съм щастлив за него и неговият екип, които също са много добри хора“, каза още халфът.

Де Роси се върна на миналия сезон, когато Рома бе унизен с 1:7 на своя „Олимпико“ от Байерн Мюнхен.

„Миналата година беше много странна. Очевидно е, че двата отбора се доближават като класа. Утрешният мач ще бъде част от процеса ни на изграждане като отбор и ще бъде важен за нас, но не и решаващ. Каквото и да се случи, това няма да се отрази в представянето ни в Серия А, защото това са два различни турнира. Но загубата от Байерн беше много тежка за нас“, завърши Де Роси.