Бившият халф от Дрийм-тима на Барселона Хосе Мари Бакеро е фаворит за наследник на Андони Субисарета като спортен директор в клуба, пишат местните медии. 

Твърди се, че президентът Бартомеу вече е разговарял с Бакеро и се счита, че това е една от силните кандидатури за позицията, които ще бъдат обсъждани от ръководството. 

Бакеро изглежда удачен избор предвид това, че ще бъде приет добре от феновете, които не са забравили приноса му към успехите на клуба от началото и средата на 90-те години на миналия век. 

След като приключи с активната си кариера Бакеро бе треньор за няколко години, като води Пуебла, Малага Б, Реал Сосиедад, Полония, Лех Познан и перуанския Хуан Аурич, но като цяло не постигна успехи в професията. Той обаче няма опит като спортен директор. 

Един от неговите конкуренти е настоящият човек, който заема този пост в Монако – Луис Кампос, който има предимство, след като е изпълнявал подобни функции. Все пак който и да застане на поста ще бъде с вързани ръце до януари 2016-а, тъй като Барса има забрана да прави трансфери за следващите два трансферни периода.