От националния отбор на Бразилия направиха всичко възможно да забравят разправиите за капитанската лента, но противоречията остават.

Всичко започна с изказванията на Тиаго Силва, който изрази неудоволствие от това, че лентата му бе отнета и дори никой не се е обърнал да говори с него по този повод.

Впоследствие защитникът на ПСЖ настоя, че това не е проблем за него и той не е в конфликт нито с Неймар, нито с селекционера Карлос Дунга.

В последната контрола на Селесао, при която тимът победи с 2:1 Австрия,  Неймар символично даде лентата на Тиаго Силва при смяната си в края на мача. Много журналисти видяха в това някакво послание, но Дунга бе категоричен, че няма нищо такова и това е било планирано предварително с негово знание.

"Всичко тук е правено по организиран начин, планирано предварителн", коментира Дунга след мача по този повод.

"На медиите това може да изглежда като нещо спорно, но истината е, че всичко е наред. В Селесао няма значение кой носи лентата, а кой е лидерът на терена".

Версията на Неймар обаче бе доста по-различна. Нападателят на Барселона заяви, че на момента спонтанно е решил да даде лентата на Тиаго Силва.

"Не мислех за това на кой ще дам лентата. Реших на момента, както прави всеки. Понякога този избор е въпрос на случайност, понякога зависи от лидерството на терена. И този път избрах Тиаго Силва".