Бившият президент на Барселона Жоан Лапорта е провел тайна среща със суперагента и представител на Кристиано Роналдо – Жорже Мендеш, съобщава „Кадена СЕР”. 

Според медията адвокатът, който се готви да се кандидатира отново за бос на каталунците, се е интересувал каква е неустойката по договора на португалеца, след като явно има идея да направи опит да го вземе на „Камп Ноу”. 

По време на разговора между двамата в мадридски ресторант обаче, Мендеш е бил категоричен, че подобно нещо няма как да се случи и Роналдо ще остане в Реал, както сам вече обяви наскоро, след като бе пращан и в Манчестър Юнайтед. 

Според проучванията Лапорта, който бе начело на Барса в периода 2003-2010,  е фаворит за нов президент на отбора. Изборите са насрочени за 2016-а, а на този етап той има подкрепа на около 33-35% от избирателите. Зад него с 24% остава Бенедито, а за настоящия бос Бартомеу биха гласували само 18%. 

Адвокатът се познава с Мендеш от няколко години, след като при управлението му на „Камп Ноу” няколко футболисти, които агентът представлява, облякоха екипа на Барселона. Твърди се, че преди време двамата дори са преговаряли за идването на Жозе Моуриньо в отбора, но това така и не се случи.