Бившият футболист на Барселона Ерик Абидал ще се завърне в клуба, след като приключи активната си кариера, съобщава днес „Ел Мундо Депортиво”. 

Най-добрите години на защитника минаха именно при каталунците, а в момента той носи екипа на Олимпиакос, който се справя страхотно в Шампионската лига. 

Твърди се обаче, че той е приел предложение да работи като спортен директор на футболните училища на Барса, като остава да се уточни единствено откога ще започне да изпълнява тези функции. 

Много е вероятно това да се случи след края на сезона, макар че на този етап Абидал все още не е решил докога ще продължи да бъде на терена. 

35-годишният футболист бе част от Барселона в периода 2007-2013 като записа 193 мача и 2 гола и успя да се пребори първо с тумор на черния дроб през 2011-а, а през следващата година му бе направена и трансплантация. 

Той се завърна на терена, като през миналата кампания игра за Монако, а през това лято отиде в Олимпиакос, с който има договор до 2016-а, но е възможно да го прекрати и по-рано от предвиденото.