Треньорът на Барселона Луис Енрике смята, че колегата му от Аякс Франк де Бур би паснал отлично на каталунците, познавайки клуба.

Двамата специалисти бяха съотборници на стадион "Ноу Камп" в периода 1999-2003 година, завързвайки приятелство. Енрике, който е по-възрастен от де Бур със седем дни, не спести комплиментите си към работата на холандеца.

"Франк де Бур вече спечели доста трофеи с Аякс в холандското първенство. Де Бур и Аякс са много добра комбинация. Той би бил добра комбинация и с Барселона. Притежава опит и познава Барса добре. Никога не знаеш какво ще ти предложи бъдещето", започна Енрике преди мача между двата тима тази вечер.

"Очаквам да видя смел Аякс срещу нас. Гледах мача от миналия сезон. ще ни бъде трудно, но в сравнение с миналия сезон сега сме с почти изцяло нов състав. Ще се борим срещу Аякс по свой начин. След двете поредни загуби в първенството е време да спечелим три точки. Не знам дали ще се върнем на победния път, ако спечелим срещу Аякс, но това не е нещо, което ме притеснява."

"Няма да променям нищо, аз искам да стана по-добър, искам отборът да стане по-добър. Желая да спечеля трофеи с моята собствена философия. Когато си треньор на топ-клуб, винаги има напрежение, това е нормално. За нас е важно да победим и се надявам да спечелим групата", каза още Енрике.