Президентът на Барселона Хосеп Мария Бартомеу показа пълна подкрепа към треньора Луис Енрике, който започва да усеща напрежение след двете поредни поражения, които свалиха тима от първото място в класирането. 

Според боса става дума по-скоро за случайност и той е убеден, че успехите ще дойдат, като призова феновете да имат търпение. 

„Не трябва да забравяме, че все още сме в началото на сезона и до края предстоят още много двубои. Луис Енрике има ясна идея в това, което прави и е отличен мотиватор. Убеден съм, че успехите ще дойдат и просто трябва да бъдем търпеливи” заяви той пред ТV3. 

„Нашето доверие в треньора е пълно. Не се съмнявам, че двете загуби поред бързо ще бъдат забравени. Няма нужда да изпадаме в паника и лично аз нямам никакви притеснения. Доволни и развълнувани сме от това, което треньорът прави. В крайна сметка е нормално той да променя някои неща, тъй като все пак има нови футболисти” добави Бартомеу. 

„Знаем, че разполагаме с много силни играчи и както обикновено имаме големи амбиции. Целта ни е да спечелим всеки турнир, в който участваме и ще се опитаме да го сторим. Луис Енрике умее да предава борбен дух на футболистите. Когато Вермаелен се възстанови напълно ще станем още по-добри. Обжалваме наказанието на ФИФА, тъй като смятаме, че наказанието ни да не можем да правим трансфери в два прозореца, е прекалено. По отношение на критиките на Йохан Кройф мога да кажа, че той си е спечелил правото да говори каквото иска и го прави” изтъкна още президентът на Барса.