Нападателят на Барселона Луис Суарес даде интервю пред клубното списание, в което говори за предстоящия му дебют за "блаугранас" на 25 октомври срещу Реал Мадрид, за наложеното през лятото наказание и за целите, които си е поставил.

"През последните няколко мача на Барса забелязах, че ставам нетърпелив за игра и че имам желание да помогна на тима. Сега трябва да окуража отбора и да изчакам, защото в момента няма какво друго да сторя. Мразя да се чувствам неспособен да помогна", започна Суарес.

"Първите два месеца от наказанието ми бяха най-трудни, защото не се чувствах като футболист. Това беше най-лошата част. Винаги е добре да приемеш грешките си, но най-много се ядосвах от това, че не се чувствам като професионалист, работник, футболист. Това ме нарани най-много."

"Играх 15 минути за трофея "Гампер", но се чувствах по-скоро като гост, отколкото като футболист на Барселона. Тъкмо пристигнах за мача и бях малко нервен. Представям си какво е да нося фланелката на Барса и да бъда с останалите момчета в съблекалнята."

"Голямо съвпадение е, че ще дебютирам точно срещу Реал Мадрид - от 19 съперника в Ла Лига, ще играя за първи път точно срещу тях, на техния стадион. Аз съм човек, който вярва, че тези неща си имат причина. Навярно има причина в това съвпадение."

"Друго съвпадение е, че ще изиграя първия си мач в Шампионската лига срещу бившия си отбор Аякс. Да се върна в Амстердам след толкова време, да играя в ШЛ срещу първия отбор, с който участвах в турнира, носейки фланелката на отбора, за който съм мечтал да играя... Това отново е съдба. Моментът ще бъде специален за мен."

"Някои хора ме виждат като централен нападател, а други като нападател. Но дори когато съм поставен на върха на атаката, не стоя там през цялото време. Не обичам да стоя на едно място и постоянно тичам. Не искам просто да стоя в наказателното поле и да чакам."

"Аз мисля за това как ще играя отново и да помагам на отбора. Да се преборя за мястото си в титулярния състав и да покажа на треньора, че съм дошъл тук, за да предложа нещо повече и да помогна на Барса да печели трофеи. Но качеството на играчите тук е невероятно. Това е възхитително."

"Дойдох в Барса с копнежа да пожъна успехи, гладен съм за трофеи. Не съм играл на континента от няколко години и искам да дам най-доброто от себе си във всеки мач. Сега имам шанса да играя за отбора на мечтите си. Искам да покажа на феновете, че желая да успея в Барса."

"Когато се извиня, това означава, че съжалявам за нещо. Да кажеш "извинявам се" предполага, че се разкайваш. Но хората понякога ме съдят за неща, които не са верни - като обвиненията срещу мен в расизъм. Бях обвинен без доказателства и това ме огорчи най-много. Помолих за прошка и приех останалите си наказания, но това за расизма ме разстрои", допълни Суарес.