Легендата на Барселона Йохан Кройф е на мнение, че включването на Луис Суарес в състава на каталунците ще се отрази ползотворно на другите големи звезди в отбора. 

Уругваецът очаква с нетърпение дебюта си, който най-вероятно ще бъде в дербито срещу Реал, а мнозина силно искат да видят как ще се сработи той с Лео Меси и Неймар. 

„Според мен неговото присъствие ще подобри връзката между Меси и Неймар. Когато имаш играч като Меси в отбора може би няма да бележиш толкова често и ще трябва да подаваш повече, а той е много добър в това. През миналия сезон партньорството между Меси и Неймар  не се получаваше кой знае колко добре, така че нека да видим какво ще стане в бъдеще” заяви той. 

През миналия сезон Суарес не само че стана голмайстор на Висшата лига, но се отчете и с достатъчно голям брой асистенции, за да покаже, че е силен и в това отношение. Иначе Кройф е впечатлен от силното начало на сезона за хората на Луис Енрике. 

„Вярно е, че започнаха много добре, но да не забравяме, че наградите се печелят през май. В отбора имаше сериозни промени през лятото, така че силното начало е нещо много хубаво. Засега Луис Енрике се справя отлично, но трябва да видим какво ще стане когато дойдат контузиите. Смятам обаче, че той има всичко необходимо, за да успее”.