Малага спря победния ход на Барселона от началото на сезона и завърши 0:0 в мач от 5-я кръг на испанската Примера Дивисион, игран на стадион "Ла Росаледа".

Каталунците изиграха много неубедителен мач и за всичките 90 минути нямаха нито едно чисто голово положение. Нещо повече, статистиката на края показа, че те не са имали нито един точен удар в очертанията на вратата.

Домакините също не предложиха кой знае колко атрактивна игра, макар при една ситуация гредата да помогна на Клаудио Браво.

Така Малага прекъсна серията от 7 поредни загуби от Барса. Тимът на Луис Енрике все пак продължава да няма допуснат гол от началото на първенството, докато андалусийци нямат загуба и допуснат гол като домакини.

Първият точен удар към една от двете врати бе дело на Малага. Амрабат получи с гръб към вратата в наказателното поле и  успя да нанесе удар със завъртане през защитник, но Браво улови.

В 15-та минута Иван Ракитич спечели пряк свободен удар на удобна позиция пред наказателното поле, но Лео Меси стреля над вратата. При друга атака центриране в наказателното поле на Малага стигна до Меси, но той можа да засече само с гърди и бе неточен.

В следващите минути играта бе много равностойна, без да има чисти голови положения. Меси и Неймар бяха особено пасивни за барса.

Второто полувреме започна с по-активна игра на домакините, които пропиляха няколко възможности за центриране. При една ситуация обаче те можеха да претендират и за дузпа, след като при въздушен двубой Дъглъс не можа да играе с топката, а вместо това смачка Мрабат, но съдията замълча.

Барса бе близо до гола в 60-та минута, когато след центриране от корнер Марк Бартра стреля остро с глава, но покрай гредата.

Каталунците сякаш леко вдигнаха оборотите, но за малко да получат гол. След пробив в наказателното поле Кастийехо поднесе назад, никой не пресече топката и от границата на наказателното поле Роберто Росалес нанесе топовен удар на сантиметри покрай страничната греда.

В 71-та минута гредата помогна на Барса. Влезлият като резерва Луис Алберто спечели пряк свободен удар на позиция отстрани на наказателното поле. Всички очакваха центриране, но Луис Алберто стреля силно от малък ъгъл към първата греда, Браво изби в гредата и след рикошет в Пике топката излезе в корнер.

След удар с глава на Жерард Пике Камени показа невероятен рефлекс, за да закове топката на голлинията, макар в последстие съдията да отсъди нарушение в атака на защитника на Барса.

10 минути преди края Барса имаше опасна контраатака след като Камачо загуби топката от Иниеста в собственото си поле, но накрая пред наказателното поле Ракитич стреля в тялото на защитник.

В 82-та минута страстите се нажежиха, като каталунците искаха червен картон за съперника. Меси тръгна да иска някакво обяснение от Уелингтон и приближи главата си към лицето му. Бразилецът обаче не се впечатли и хвана аржентинеца с ръка за брадата. Меси веднага се хвърли на тревата, като откровено преигра сякаш са го ударили. Играчите и на двата отбора се хвърлиха да искат обяснения един от друг, като най-буен бе Жерард Пике. Съдията обаче действа соломоновски, като показа само жълт картон на Уелингтон и Пике.

Последваха два корнера и при втория Марк Бартра засече с глава, но високо над вратата.

 

Малага - Барселона 0:0

Малага: Камени, Росалес, Серхио Санчес, Уелингтон, Мигел Торес, Кастийехо (77 Хуанми), Камачо, Дардер, Хуанпи, Дуда (67 Луис Алберто), Амрабат

Барселона: Браво, Дъглас, Пике, Бартра, Алба, Бускетс, Ракитич, Иниеста, Педро (64 Сандро), Неймар (64 Мунир), Меси