По-голямата част от феновете на Барселона смятат, че тимът ще спечели 2 купи през този сезон, показва анкета в сайта на вестник „Спорт”, макар и резултатите да не са особено категорични. 

43% очакват две отличия от хората на Луис Енрике, докато 30% са още по-големи оптимисти и смятат, че титлите ще бъдат 3. 17% прогнозират, че спечелената купа ще бъде само една, което все пак ознавача, че 90% очакват трофей. 

10% са песимисти и са на мнение, че ще се повтори случилото се от миналия сезон, когато за първи път от доста време отборът не взе нищо, ако разбира се не се брои Суперкупата на Испания, която бе взета след 2 равенства срещу Атлетико. 

Иначе повечето от привържениците на отбора са и на мнение, че новият треньор Луис Енрике е способен да изравни постиженията на Пеп Гуардиола, под чието ръководство тимът спечели 14 трофея от 19 възможни. 61% са такива оптимисти. 

По отношение на селекцията 65% са на мнение, че през това лято похарчените солидни средства за играчи не са били хвърлени напразно. На въпрос „Ще се подобри ли Реал Мадрид през този сезон?” само 19% отговарят положително, а 81% очакват регрес при Кралския клуб.