Младият нападател на Барселона Мунир ел Хадади бе изключително щастлив, след като ознаменува с гол официалния си дебют за отбора. 

18-годишният футболист направи силно впечатление още по време на предсезонните мачове, като отбеляза няколко гола и снощи срещу Елче получи шанс да бъде сред титулярите, като се разписа малко след почивката, правейки резултата 2:0. 

„Наистина не очаквах всичко да се случи толкова бързо, но ключът да получа тази възможност бе това, което стана преди сезона. Изпълних една моя мечта и не мога да не бъда горд” заяви младокът след мача пред „Канал +”. 

„В нощта преди мача почти не спах от вълнение, защото не очаквах това и когато се оказа, че съм в групата, беше просто невероятно. Щастлив съм и ще продължа да работя здраво, за да мога да помогна на отбора си. Трудно ми е да опиша това, което чувствам, защото бе страхотно да играя с всички тези футболисти, сред които и Меси и дори да вкарам на „Камп Ноу” добави той. 

„Луис Енрике ми каза, че съм се справил добре и да продължавам по същия начин и вярвам, че ще го направя дори и след завръщането на Неймар, Педро и Луис Суарес. От дете обичам да тичам, така че пресата, която трябва да правим, не ме притеснява и ще продължавам да се раздавам” каза още Мунир.     

Той е роден в предградие на Мадрид, но е от марокански произход. Първоначално е в школата на Атлетико, но най-силно впечатление прави с екипа на Райо Махадахонда, за който вкара 32 гола в 29 мача и привлича внимание на Реал М и Манчестър Сити, но през 2011-а Барселона успява да се пребори за подписа му.