Атакуващият футболист на Барселона Жерард Деулофеу вероятно ще бъде преотстъпен на друг клуб за втори пореден сезон, пише „Ел Мундо Депортиво”. 

През миналата кампания той бе част от Евертън и направи добри мачове за Карамелите. След края на сезона се завърна на „Камп Ноу” и през юли започна подготовка с Барса, като игра и в някои от контролите на отбора. 

Според изданието обаче новият треньор Луис Енрике не е останал особено впечатлен от Деулофеу и предвид потенциала на отбора в атака, не смята, че младокът ще има големи възможности за изява. 

Затова предпочита да го преотстъпи под наем на друг отбор, където той би играл много повече. Наставникът не е доволен от играта в дефанзивен план на футболиста, към когото интерес има от Севиля. 

Енрике е останал много по-доволен от действията на други младоци – Мунир и Сандро в подготвителните мачове и най-вероятно ще разчита на тях при нужда. Друг факт, който подкрепя тезата, че Деулофеу ще напусне „Камп Ноу” е това, че той все още не е получил номер за новия сезон.