Бразилският нападател на Барселона Неймар е съвсем близо до завръщането си в игра и може да вземе участие още в мача за трофея „Гампер”. 

Снощи той изкара за първи път пълна тренировка с отбора, след като досега участваше предимно в отделни упражнения. Сега обаче се видя, че е почти напълно възстановен от травмата получена на световното първенство. 

Според вестник „Спорт” е много вероятно той да получи известно игрово време в понеделник по време на мача с мексиканския Леон, когато тимът ще бъде представен официално преди новата кампания. 

Треньорът Луис Енрике би искал бразилецът да натрупа известен игрови ритъм, след като досега пропусна всички контроли. Явно обаче Неймар със сигурност ще бъде на линия за първия мач от сезона в края на следващата седмица срещу Елче. 

Все пак лекарите ще прегледат футболиста още веднъж до края на тази седмица и ако всичко е наред, ще му разрешат да се завърне в игра и да вземе участие в сблъсъка с Леон, което със сигурност ще се отрази добре върху играча, който досега не е играл в мачове на отбора.