Високата заплата на Дани Алвес е големият проблем, който спира напускането му на Барселона като преотстъпен в друг тим, пише „Ел Мундо Депортиво”. 

Бразилецът има още година от договора си, но след спада във формата му, който се видя и на световното първенство, а и сериозните промени на „Камп Ноу” като цяло, от клуба са на мнение, че е по-добре да се разделят с него. 

Досега обаче нито една оферта не е достатъчно добра, за да бъде продаден крайния защитник, а даването му под наем се спира от факта, че клубът, който го иска трябва да покрие ако не цялата, то доста голяма част от заплатата му, която обаче е в размер на 7 милиона евро. 

Затова до този момент Алвес продължава да бъде част от състава, като изглежда твърде вероятно да изпълни договора си и да си тръгне като свободен агент през следващото лято. 

Треньорът Луис Енрике обяви наскоро, че все още разчита на играча, който носи екипа на Барса от лятото на 2008-а година. Все пак наставникът не изключи възможността да се раздели с него, но на този етап просто няма желаещи да го вземат.