Ибрахим Афелай напусна Барселона в посока Олимпиакос. Холандецът ще играе като преотстъпен в червено-белите от Атина за целия сезон. 

Още вчера стана ясно, че халфът е получил разрешение да не тренира, за да уреди бъдещето си и сделката с гръцкия тим вече е факт, като трансферът бе обявен в сайтовете на двата тима, а самият играч позира с екипа на новия си отбор. 

В интернет страницата на Барса се уточнява, че това е последната година от контракта на Афелай, така че през следващото лято той става свободен агент и може да подпише договор с друг тим без трансферна сума. 

Холандецът дойде на „Камп Ноу” през зимата на сезон 2010-2011, но досега записа само 35 участия за първия отбор. Той получи тежка контузия на коляното през ноември 2011-а и след това не игра 6 месеца. 

Впоследствие бе преотстъпен на германския Шалке, където започна добре, преди да получи нови травми и да не играе до края на сезона. През миналата кампания записа само два мача за Барса – срещу Малага в първенството и срещу Леванте за Кралската купа, като бе ясно, че няма бъдеще в отбора.