Новият треньор на Барселона Луис Енрике планира да въведе нова система на игра в отбора, която да върне успехите на „Камп Ноу”, съобщава електронното издание Goal.com. 

Твърди се, че бившият полузащитник ще построи състава в иновативната формация 3-2-3-2, с което ще опита да изненада съперниците и да превърне отново каталунците в доминант както на домашната сцена, така и в Европа. 

За вратарския пост наставникът  все още не е решил на кого да заложи, като и двамата новопривлечени футболисти на този пост Марк-Андре тер Стеген и Клаудио Браво имат възможност да се преборят за титулярната позиция. 

Пред тях обаче ще бъде доста по-интересно. Тройката в защита вероятно ще бъде оформена от новото попълнение Жереми Матийо, Жерард Пике и някой измежду Марк Бартра и Жорди Алба. 

Хавиер Масчерано ще бъде пратен малко по-напред в средата на терена и ще оформи двойка опорни халфове със Серхио Бускетс. Триото пред тях ще включва двама флангови играчи в лицето на Неймар и Педро. 

По-интересно обаче ще бъде кой да играе като плеймейкър, като вариантите са няколко – Шави, Андрес Иниеста и дошлият от Севиля Иван Ракитич. Лео Меси и Луис Суарес пък  ще бъдат пратени напред, като аржентинецът би могъл да играе и в средата на терена, когато това е необходимо. 

Според коментарите основната идея в подобна система е голямата вариативност и възможността да се правят промени в движение и да се разместват футболистите, когато това е необходимо.