Голмайсторът на Ливърпул Луис Суарес ще финализира трансфера си в Барселона през следващите 48 часа, гръмна в днешния си брой английското издание "Дейли Меил".

Още вчера около обяд излезе информация, че двата клуба стартират преговори за уругвайския национал, който е силно желан от "Каталунците".

Според информации на изданието от испанския клуб ще платят 80 милиона паунда за уругваеца, макар че първоначално от Барселона не бяха склонни да извадят толкова голяма сума с мотива, че след инцидента с Джоджо Киелини на Мондиала цената на нападателя е паднала. 

Представители на двата клуба се срещнаха още в сряда, за да говорят относно трансфера на Суарес.

В крайна сметка обаче сделката по всяка вероятност ще се състои на гореспоменатата цена. Преговорите между двата отбора текат усилено, а самият футболист е получил позволение да премине медицински прегледи, въпреки наказанието си от четири месеца да практикува футбол на клубно ниво.

Нападателят няма право да практикува никаква дейност, свързана с футбол през това време, дори да посещава стадиони, но това няма да му попречи да финализира трансфера си в Барселона.

Ръководителят на дисциплинарната комисия на ФИФА Клаудио Сулзер лично обяви, че няма проблем той да премине медицински прегледи при трансфер.

"Играчът не може да има никаква дейност, свързана с футбол за периода от наказанието, но може да минава медицински прегледи", обяви той.