Бившият бразилски капитан и селекционер Карлос Дунга е на мнение, че Неймар не получава възможността да разгърне пълния си потенциал в Барселона.

"Неймар е много важен футболист за Бразилия. Той играе концентрирано и вкарва голове", сподели Дунга пред мадридския вестник "Марка".

"За играч на неговото ниво е важно не само да играе добре и да създава положения, но и да бележи попадения. Това прави разликата."

"Има голяма разлика между Неймар, който играе за Бразилия и онзи Неймар, който играе за Барселона. Неймар е свикнал да дриблира, да атакува в половината на противника, а в Барса играят с едно докосване."

"Когато Неймар играе с топката в Барселона, той става като всеки друг футболист на отбора. Когато обаче го видим в националния отбор, той получава свобода и разкрива качествата си."

"Вярно е, че бразилският национален отбор не е достатъчно постоянен и до момента не виждаме тази Бразилия, която познаваме. Но колкото повече време минава, толкова повече време има за подобрение в играта", добави Дунга.