Барселона обяви официално споразумение за спонсорство с турската компания за производство на домакинска техника Беко.

Договорът е за 4 години, но не се съобщава за точната сума, която ще получава отборът. Логото на компанията ще бъде на левия ръкав на фланелката и ще присъства както на официалните екипи, така и на тренировъчните.

Така за първи път в историята на Барселона тимът ще има три основни спонсора, заедно с компанията за спортна екипировка Найк и основния спонсор на фланелките Катарските Авиолинии.

Само преди три сезона каталунците нарушиха 100-годишна традиция да нямат платен спонсор на фланелките. През 2011-2012 година те подписаха с Катарската Фондация, която замени носеният дотогава безвъзмездно надпис на УНИЦЕФ.

"ФК Барселона е горда да ви приеме в семейството на Барса. Беко преди имаше дейност в спорта, особено в баскетбола и сега те вложиха своето доверие в Барса, а ние имаме нашето доверие в Беко", заяви президентът на каталунците Хосе Мариа Бартоломеу.

"Това партньорство с Беко и Арджелик Груп оф Коч Холдинг е особено приятно за нас. Както казах преди, знаем, че Барселона е много обичана и обожавана в Турция и имаме около 10 милиона фена там и сме най-популярният клуб в страната. Това са лоялни фенове, които разпознават нашата природа и знаят, че ние сме "повече от клуб". За Барса това е също толкова важно, колкото и спортните успехи".