Барселона се е договорила за привличането на Клаудио Браво или тепърва ще преговаря за Гийермо Очоа, в зависимост на кои спекулации се вярва.

Каталунците имат нужда от нов вратар, след като Виктор Валдес и Хосе Пинто напускат клуба. Барса вече подписа с младия Тер Стеген, но има нужда от още един страж.

Според вестник Марка тимът е уредил всичко по трансфера на вратаря на Реал Сосиедад и Чили Клаудио Браво. За него Барса ще плати 12 милиона евро, след като не е успяла да включи Джонатан дос Сантос в сделката. И двата отбора са били съгласни, но самият Дос Сантос е отказал да премине при баските.

Макар все още нито един от двата клуба да не съобщава официално за сделката, тя ще бъде обявена след края на световното първенство. Браво все още е с националния отбор на Чили и благодарение на неговите решителни намеси срещу Испания тимът ще играе най-малко на осминафинали.

31-годишният Браво ще подпише с Барса 4-годишен договор и се очаква да бъде резерва на младия германец.

Същевременно обаче агентът на Гийермо Очоа твърди, че е в контакт с Барселона относно привличането на вратаря.

Стражът на Мексико бе герой за своя отбор при нулевото равенство срещу Бразилия и след серия от невероятни спасявания бе обявен за играч на мача.

Интересното е, че той е свободен агент след изтичане на договора му с френския Аячо и сам ще избере в кой отбор да премине от следващия сезон.

"В контакт съм с Барселона.  Те ми се обадиха, за да ме питат за играча", коментира Хорхе Берланга пред радио Белграно.