От Барселона вече са предложили 55 милиона евро за нападателя на Наполи Гонсало Игуаин, съобщава вестник „Гадзета дело Спорт“. 

Аржентинецът се очерта като приоритет за атаката на каталунците, в чийто състав явно ще има доста промени след идването на Луис Енрике. 

Самият Игуаин заяви, че е ласкаещо да бъде свързван с отбор като Барселона и явно от „Камп Ноу“ са започнали офанзива за привличането му. 

От Наполи обаче със сигурност няма лесно да се разделят с голмайстора, за когото платиха 40 милиона евро миналото лято и се твърди, че са отхвърлили офертата, като оценяват играча на поне 70 милиона. 

Според италианското издание дори след завръщането му от Бразилия, футболистът ще получи предложение за нов договор, в който заплатата му ще бъде вдигната, както и неустойката по контракта му. В момента той получава по 4,5 милиона на година.

Както е известно преговорите с Аурелио де Лаурентис никога не са лесни, като през миналия сезон ПСЖ трябваше да плати клаузата за разтрогване на договора на Единсон Кавани.

Така в Барса трябва да се заредят с търпение и да се надяват, че ще имат успех.