Старши треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти се оплака пропуснатите възможности на своя отбор при домакинското поражение с 0:4 от големия съперник Барселона в Ла Лига, но каза, че не всичко е обречено след този резултат.

"Беше равностоен двубой, докато те не отбелязаха първия си гол. Играхме с интензитет през първото полувреме, но ни липсваше малко точност. Имахме шансове да поведем, но те вкараха два гола, което изчерпи енергията ни. Тогава започна друг мач", каза Анчелоти на пресконференция.

Домакините доминираха в притежанието на топката и пропуснаха доста шансове, главно на звездата Килиан Мбапе.

"Боли ни, това е труден момент, но искам да благодаря на феновете за тяхната подкрепа. Не трябва да отхвърляме всичко сега, защото няма нищо за изхвърляне", добави той.

"Трябва да забравим последните 30 минути. Сезонът е много дълъг, не трябва да се предаваме. Трябва да се поучим от това дерби. Време е да се възстановим. Отборът може да се справи по-добре и ние ще го покажем", допълни наставникът.

Анчелоти каза, че смята, че Реал Мадрид заслужава повече и че не вярва, че резултатът показва истинското развитие на мача, но призна, че неговият отбор е платил цената за пропускането на толкова много положения.

"Резултатът не отразява това, което се случи на терена. Ние не можахме да поведем, а те продължиха напред и го спечелиха. Мачът до първия гол беше много равностоен и имахме повече шансове", заяви Анчелоти преди да коментира слабото представяне на Мбапе, който беше в засада цели девет пъти.

"Беше известно, че Барса използва висока защита и ние едва се възползвахме от това. Мбапе имаше шансове и понякога беше в засада, но имаше три или четири шанса, когато трябваше да бъде по-точен", допълни треньорът.

"Каталунците" увеличиха преднината си на върха в класирането на испанското първенство на 30 точки, шест пред Реал, който прекъсна серия от 42 срещи без загуба в шампионата през последните 13 месеца.