В дербитата е най-важно да имаш проста и ясна стратегия и да си спокоен, заяви старши треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти пред големия мач на испанския футбол срещу Барселона.

Анчелоти е категоричен, че в Ел Класико няма изявен фаворит и увери, че спи спокойно преди възловия мач на "Бернабеу" утре. 

"Барселона се справя много добре този сезон. В мач като Ел Класико е много трудно да се избере фаворит. В момента нищо не пречи на съня ми“, каза Анчелоти на пресконференцията преди мача.

"Обикновено не е нужно да казвате много преди мачове от такова ниво. Идеята е да се даде на момчетата ясна, много опростена стратегия. Това не е мач, в който трябва да говорите много с играчите. Когато играех, бях много притеснен. И ван Бастен веднъж ми каза: "Спокойно, просто е. Подай ми топката." И проработи безброй пъти“, каза Анчелоти.

Треньорът на Реал увери, че играчите са пределно концентрирани и мобилизирани.

"Мотивацията е на предела си. Ел Класико е напрегнат мач, но също и атрактивен за гледане, футболен празник. Искаме да се представим добре пред нашите фенове. Барселона е много смел отбор, който играе добър футбол. Трябва да се подготвим добре за мача и да се опитаме да се представим възможно най-добре“, каза Анчелоти.

Италианският специалист вярва, че Килиан Мбапе ще покаже най-доброто от себе си в първото си Ел Класико.

"Той сам разбира прекрасно какъв мач е това. Освен това Килиан игра много пъти срещу Барселона. Той е уверен в качествата си. Спокойно и старателно се подготвя за мача. Мисля, че той ще покаже най-добрата си страна в утрешния мач“, каза Анчелоти.