Бразилският нападател на Реал Мадрид Родриго ще отсъства от терените около 20 дни заради мускулна контузия на бедрото, съобщава изданието The Athletic.

Това означава, че 23-годишният футболист ще пропусне предстоящото домакинско дерби срещу Барселона в събота от Ла Лига, гостуването на Валенсия на 2 ноември, домакинството срещу Милан на 5 ноември в Шампионската лига и домакинството на 9 ноември срещу Осасуна в Ла Лига.

Родриго се контузи при домакинския успех над Борусия Дортмунд с 5:2 в Шампионската лига във вторник, а проведените по-рано днес обстойни прегледи са разкрили степента на нараняването му.

Очаква се нападателят да бъде възстановен за предстоящите двубои на националния отбор на Бразилия срещу Венецуела и Уругвай в квалификациите за Мондиал 2026 в зона Южна Америка, съответно на 14 и 20 ноември.

Реал Мадрид и Барселона заемат първите две места във временното класиране в испанския футболен шампионат. Каталунците са начело с 27 точки след 10 изминали кръга, а тимът на Реал е втори с 24 точки към момента.