Възстановяването на Давид Алаба от тежка контузия върви по план, съобщи италианският журналист Фабрицио Романо в социалните мрежи.

Защитникът на Реал Мадрид не е играл от 17 декември 2023 година, когато скъса кръстна връзка на левия крак, засягаща менискуса. Това се случи в мача от Примера дивисион срещу Виляреал, спечелен с 4:1. След това австриецът претърпя две операции на коляното.

В понеделник португалското издание А Бола съобщи, че Алаба може да приключи кариерата си на 32-годишна възраст, тъй като изпитва силна болка в контузеното си коляно. Това се случва при завръщането му към тренировките след загуба на хрущял и кости, влизащи в контакт една с друга.

Фабрицио Романо все още отрича информациите за усложнения от контузията на Алаба и евентуално ранно пенсиониране на бранителя. Самият футболист, лекарите и треньорите остават доволни от възстановителния процес. Опитният играч на Реал Мадрид продължава да следва плана и се чувства по-добре.

Първоначалните прогнози сочеха, че Алаба може да се завърне в игра през октомври, но става ясно, че австриецът най-вероятно отново ще се появи на терена през януари 2024 година.