Бившият халф на Реал Мадрид и испанския национален отбор Гути е загрижен за представянето на европейския клубен шампион през настоящия сезон. Гути говори и за раздялата на "белите" с основния полузащитник на тима Тони Кроос, за привличането на звездата Килиан Мбапе, както и за цялостното представяне на първенеца в Примера дивисион за 2024 година.

"Притеснявам се за представянето на отбора. Всички погледи са вперени в Килиан Мбапе, защото от него се очакваше наистина много. Летвата беше вдигната много високо. Сега всичко се свежда до факта, че Мбапе не върви добре, но отборът не върви добре. Ако един отбор не играе добре, е много трудно един играч да блесне. Това е реалността. Тя показва, че нещо в отбора не работи добре. Те печелят мачове, защото техните атакуващи играчи са на много, много високо ниво.

Реал Мадрид побеждава, но играта не е много добра. Тони Кроос напусна - той беше много важен играч, който правеше подавания, които бяха различни от всички останали. Трябва да си смел, за да играеш за Реал Мадрид. Не е достатъчно да играеш на фланга или в защита, човек трябва да се осмели да направи нещо повече и това изискване трябва да бъде поставено към халфовете.

Реал Мадрид играе предсказуемо, бавно, има затруднения с подаванията, трудно играят в празните пространства. Всеки иска да играе повече с топката, а това е много трудно в съвременния футбол. Всеки, който се изправя срещу Мадрид този сезон, си представя, че играе финал", коментира бившият полузащитник на Реал Мадрид, цитиран от медиите в Испания.

Снимка: БГНЕС