Защитникът на Ливърпул Ибрахима Конате присъства на пресконференцията на националния отбор на Франция преди мача с Израел в Будапеща в четвъртък. Той зае позиция в защита на капитана на тима Килиан Мбапе, който не е част от "петлите", въпреки че играе през уикенда за Реал Мадрид.

"Критиките? Това е Килиан Мбапе. Той е на висота на всичко, което се случва около него и всичките хора, които го следват. Той не оставя безразлични хората около него", каза Конате.

"Понякога се поставям на негово място и ако имаше такава обстановка около мен, не знам дали щях да издържа. Той го прави и продължава така. След като пристигне на някои място, хората започват да викат "Килиан, Килиан!". Не го показва, но мисля, че понякога му е трудно да го изживява. Може да се стигне до психологически срив. Нямам идея дали е така, но бих искал да го обсъдя с него. Той няма личен живот", защити го играчът.

"Не разбирам защо го освиркваха в Лил на мача от Шампионската лига. Когато аз гостувах с Ливърпул в Тулуза ме приеха фантастично. Съотборниците ми в Лъвърпул дори бяха убедени, че съм играл в Тулуза преди това", каза още световният вицешампион от 2022 с Франция.

Снимка: БГНЕС