Един от лидерите на Реал Мадрид - Дани Карвахал, получи много тежка диагноза от един от водещите испански лекари, написа вестник "Марка". Пред медията доктор Педро Луис Рипол, който е директор на клиниката "Рипол и Де Прадо" направи прогноза, че испанският национал ще бъде извън терените в продължение на една година.

32-годишният Карвахал скъса вътрешна кръстна връзка на дясното коляно, разкъсване на външния колатерален лигамент и разкъсване на подколянното сухожилие.  

"Фактът, че скъсаните връзки са придружени с други разкъсвания в областта на коляното влошава много прогнозата за възстановяване", обясни доктор Рипол. "Подобна контузия може да доведе до нестабилност след това на коляното. Казано по друг начин, коляното може отново да подаде при завъртане, което много усложнява възстановяването. Въпреки това операционните техники днес позволяват да се третират подобни контузии с относителен успех", добави специалистът.

Според него Дани Карвахал не може да се завърне на терена преди месец октомври 2025 година. Лекарят заяви, че има две стратегии, като може да се направи незабавна операция или да се изчака малко преди хирургическата интервенция.

След тежката травма от Реал Мадрид подписаха нов договор с Карвахал, който е свързан с клуба от столицата до 2026 година.