Треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти остана разочарован, че неговият тим е позволил на домакина Атлетико Мадрид да измъкне равенство 1:1 с гол в добавеното време в дербито от Ла Лига в неделя.

Италианският специалист заяви, че Реал е заслужавал повече късмет, след като доминираше през по-голямата част от мача, но се радва, че неговият отбор все пак успя да вземе поне точка от стадион, където загуби два пъти през миналия сезон.

"Трудно е да приемем равенството, тъй като бяхме много близо до победата. Може да се случи, съперниците са много силни и имат много качество. Голът беше в последната минута, жалко. Контролирахме добре мача, но винаги обичам да мисля положително и мога да кажа, че спечелихме точка като гости и сме с точка по-близо до лидера Барселона. Динамиката е добра. Не се отчайваме. Равенството тук може да означава добра точка за бъдещето", коментира Карло Анчелоти след срещата на стадион "Метрополитано" в Мадрид.

Анчелоти похвали главния съдия Матео Бускетс Ферер за спирането на мача, докато ситуацията беше овладяна, но отхвърли твърдението, че паузата е помогнала на Атлетико да се възстанови след гола на Реал.

"Не мисля, че прекъсването помогна на Атлетико. Повлия еднакво и на двата отбора. Всички искахме да играем. Решението за прекъсване на мача беше правилно. Съдията каза, че има хвърлени запалки и че е спирал двубоя два пъти. Трябваше да го прекъсне. Мисля, че това беше правилно решение на съдията. Няколко неща бяха поправени и започнахме отново. Очевидно никой от нас не хареса ситуацията. Всички искаха да играят. Съдията действа добре", заяви наставникът на Реал Мадрид.