Треньорът Карло Анчелоти настоя, че липсата на Килиан Мбапе няма да промени нищо съществено за неговия отбор Реал Мадрид в неделното дерби на Ла Лига като гост на градския съперник Атлетико.

Двата столични клуба ще се изправят един срещу друг на Уанда Метрополитано в битка за второто място след лидера в Ла Лига Барселона, но мегазвездата на Реал Мбапе ще пропусне първото си дерби на Мадрид, след като получи контузия в бедрото при победата над Алавес в средата на седмицата.

"Без Мбапе нещата се променят малко, но не много. Жалко, че не е тук, но можем да компенсираме липсата му. Свикнали сме да играем без него", каза Анчелоти на пресконференцията преди мача.

Отсъствието на Мбапе може да доведе до промяна на системата и Анчелоти обмисля 4-3-1-2, която използваха миналия сезон преди пристигането на французина, но италианският специалист не пожела да коментира тактиката за предстоящия мач.

"Това, на което обръщам внимание е, отборът да бъде обединен и отдаден", каза още Анчелоти.

Брахим Диас, Дани Себайос и Дейвид Алаба също липсват, но Дани Карвахал и Едуардо Камавинга се завръщат, за да увеличат вариативността в състава на Анчелоти.

Атлетико влиза в мача на две точки зад Реал на трето място, но все още е непобеден в лигата този сезон с четири победи и три равенства от седемте си мача.

"Всичко започва с ума, това е ясно“, каза Симеоне на въпрос за състоянието на играчите му.

"Освен физическата част, която може да повлияе в даден момент, мотивацията за всичко в живота е важно оръжие. Не гледам времето за подготовка, ние приемаме това, което има. Казахме го, когато трябваше да играем срещу Билбао в (миналия сезон за Купата на Краля) полуфинал, те имаха пет дни за почивка, а ние два .Никой не помни и на никого не му пукаше", каза още Симеоне.