Старши треньорът Карло Анчелоти няма намерение да се оттегля дори и след своя мач номер 300 начело на най-успешния футболен клуб в света Реал Мадрид. Италианецът ще запише постижението срещу Алавес във вторник в мач от испанското първенство.

Анчелоти и Реал Мадрид са непобедени в ЛаЛига почти година и половина след забележителна кампания 2023/2024, в която отборът спечели титлата и Шампионската лига. Той заяви, че иска да остане още дълго време начело на Мадрид.

"В момента не мисля изобщо за бъдещето ми. Обичам си работата", заяви Анчелоти, който кара втори престой начело на Реал Мадрид.

"В кариерата ми съм имал късмет да водя някои страхотни клубове, а утре ще бъда начело на мач номер 300 на най-големия от тях. За мен това е нещо специално. Да, 300 мача не са някакво чудо, но си е почти чудо", каза още той, цитиран от агенция Ройтерс.

"Колкото и уморен да съм аз, това е несъизмеримо с умората при играчите. При мен има огромно напрежение и огромни отговорности, но ми харесва да ги поемам. В момента не мисля, че моят престой в Реал Мадрид има фиксирана крайна дата. Искам да остана тук още дълги години".