Реал Мадрид дебютира с победа в новия формат на Шампионската лига - 3:1 на “Сантяго Бернабеу” над Щутгарт. Немците обаче определено не се дадоха в Мадрид, дори напротив - бяха по-добрият отбор през първото полувреме, но Тибо Куртоа ги отчая със спасяванията си.

В началото на второто полувреме Килиан Мбапе (46) даде аванс за Реал, но Щутгарт все пак изравни чрез Дениз Ундав в 68-та минута. В крайна сметка защитник реши мача за испанския гранд - и то юноша на Щутгарт. В 83-та минута Антонио Рюдигер засече с глава центриране на Модрич от корнер и на практика донесе трите точки за Реал. В добавеното време на срещата резервата Ендрик довърши гостите с прекрасен трети гол. 

Донякъде изненадващо, но Щутгарт беше по-добрият отбор през първото полувреме и само невероятните спасявания на вратаря на Реал Тибо Куртоа попречиха на немците да не вкарат гол или дори голове.

Още във втората минута белгиецът отрази удар от малък ъгъл на Енцо Мойо. Малко след това френското крило имаше още една ситуация за гол, но в този случай не намери очертанията на вратата.

В 11-та минута Левелинг също тества рефлексите на Куртоа, а малко след това белгиецът отрази и далечен фалцов удар на Мийо.

Опасните атаки на Щутгарт продължиха и в един момент от първото полувреме Куртоа се скара на своите съотборници, тъй като беше подложен на нещо като разстрел.

Чак в 25-та минута и Реал направи сполучлива атака, като удар на Мбапе беше спасен с мъка от стража на Щутгарт.

Три минути по-късно немците имаха нещастието да ударят и греда. Дениз Ундав стреля от границата на наказателното поле, топката се отклони от тялото на Карвахал и се отби в напречната греда.

В 34-та минута главният рефер Халил Мелер даде скандална дузпа за Реал. След разбъркване в наказателното поле Рюдигер падна артистично, искайки нарушение от Мителщад. Турският рефер се върза на симолацията и посочи бялата точка. След преразглеждане на ситуацията с ВАР се видя, че Рюдигер дори не е бил докоснат и Мелер беше принуден да отмени наказателния удар.

Второто полувреме започна по мечтан начин за Реал и още в първата минута след подновяването на играта испанците поведоха. Родриго проби по дясното крило и намери на метри от вратата Килиан Мбапе. Французинът нямаше как да сбърка на празна врата и направи 1:0.

В 51-та минута Родриго можеше да реши всичко след самостоятелен пробив в наказателното поле. Бразилецът обаче не успя да нанесе точен удар. След час игра хубав шут на Винисиус с левия крак от границата на наказателното поле срещна напречната греда.

Щутгарт се опита да реагира и Куртоа отрази опасен удар на Левелинг. В 67-та минута обаче и вездесъщият белгиец нямаше никакъв шанс. След центриране от ъглов удар и създало се разбъркване в наказателното поле Денис Ундав стреля с глава и хвана в крачка Куртоа, за да забоде топката в далечния ъгъл - 1:1.

Това накара треньорът на Реал Карло Анчелоти да пусне в игра Лука Модрич, а малко по-късно Арда Гюлер и Ендрик. Именно ветеранът Модрич беше в основата на победното попадение в 83-та минута. Хърватинът центрира от ъглов удар, а Антонио Рюдигер се извиси в малкото наказателно поле и с глава насочи отпката в мрежата - 2:1 за Реал.

До края Реал контролираше играта и дори в добавеното време на срещата можеше да вкара трети гол. Винисиус беше изведен сам срещу стража на гостите Нюбел, който обаче отрази удара на бразилеца. И все пак третият гол падна в 95-та минута. Щутгарт се впусна в последната си атака, но беше хванат на контраатака. В ситуация "трима на един" Ендрик реши да се нагърби с отговорността и с фамозен изстрел от близо 25 метра оформи крайното 3:1. 

Реал Мадрид - Щутгарт 3:1

1:0 Килиан Мбапе 46’

1:1 Денис Ундав 68’

2:1 Антонио Рюдигер 83’

3:1 Ендрик 90'+5'

Реал Мадрид: Куртоа, Васкес (46 - Милитао), Карвахал, Рюдигер, Менди (75 - Гарсия), Чуамени (69 - Модрич), Валверде, Белингам (80 - Ендрик), Родриго (75 - Гюлер), Винисиус, Мбапе

Щутгарт: Нюбел, Вагноман (63 - Чейс), Руо (88 - Загаду), Шабо, Мителщад, Левелинг, Щилер, Каразор, Мийо (75 - Демирович), Фюрих (63 - Рийдер), Ундав (75 - Туре)