Неймар не игра от година заради тежка контузия на коляното, но това не му пречи да всее интрига в „Реал“. Бразилецът е предупредил сънародниците си Винисиус, Родриго, Ендрик и Едер да внимават с новото звездно попълнение Килиан Мбапе.

Неймар игра с френския нападател в „Пари Сен Жермен“ в общо 136 мача и малко повече от 10 000 минути. Двамата обаче така и не станаха приятели.

„Между Неймар и Мбапе непрекъснато цареше вражда – разказа цитираният от "Труд" френски журналист Серил Уна, който е навътре в делата на ПСЖ. - Сега Неймар е разказал на своите съотборници, че Мбапе е истинска катастрофа и че го е карал да се чувства в ада.“

Именно Килиан бил една от основните причини Неймар да напусне ПСЖ и да отиде в саудитския „Ал Хилал“ преди година. На следващото лято Мбапе не само си тръгна без пари, но и осъди клуба за 55 милиона евро. В тази сума са неплатени заплати за април, май и юни, бонус за продължен договор и така наречения „бонус етика“.

В „Реал“ нападателят има четири гола в шест официални мача, два от тях са от дузпи. Доста пъти Мбапе беше обвинен, че не е на нивото си от ПСЖ, а Винисуис на два пъти му позволи да изпълни от бялата точка вместо него.