Защитникът на Реал Мадрид Даниел Карвахал сам ще реши дали иска да остане в отбора или да си тръгне след края на сезона, когато настоящият му договор изтича, съобщава вестник „АС“. 

Политиката на клуба е на играчите навършили 30 години да се предлагат контракти година за година, а Карвахал вече е на 32, така че за него няма да има изключение. 

Заради вярвата си служба обаче, бранителят все пак ще има правото сам да определи бъдещето си, защото в друг клуб би получил контракт за по-дълъг период от време, което естествено би му донесло повече сигурност. 

Очакванията са обаче той да предпочете да остане, което е желанието и на треньора Карло Анчелоти. През миналия сезон Карвахал бе 5-и по минути в отбора с 3351 и дори вкара цели 6 гола, след като общо преди това за 10 сезона бе вкарал общо 7, което продължава да означава, че е ключова фигура в тима. 

Продукт на школата на Реал, той играе за първия тим от 2013-а, след като преди това записа сезон в Байер Леверкузен, но веднага бе купен обратно през следващото лято и вече може да се похвали с 421 участия за Белите.