Реал Мадрид продължава с неубедителното си представяне от началото на сезона, след като завърши 1:1 като гост на Лас Палмас. Това е второ равенство от три мача за “Кралете” в Ла Лига и второ поредно в гостуване на тима. 

Алберто Молейро даде аванс на домакините в 5-та минута, а Винисиус Жуниор от дузпа в 67-та изравни. В 88-та минута гол на Хайме Мата беше отменен заради засада. 

Така в трети пореден мач атомната атака на Реал Мадрид не защити високите очаквания и така след три изиграни мача столичани събраха актив от 5 точки и за момента са на 4-та позиция в класирането. Лас Палмас спечели едва втората си точка и за моента е 16-ти. Води Барселона с пълен актив от 9 точки. 

В следващия кръг Реал Мадрид е домакин на Бетис, докато Лас Палмас гостува на Алавес.

Домакините изненадващо поведоха в резултата след само пет минути игра. Алберто Молейро направи за смях Чуамени и Милитао и с хубав удар по диагонала с левия си крак не остави никакви шансове на Тибо Куртоа - 1:0 за Лас Палмас. 

Малко след това Оли МакБърни се озова на стрелкова позиция, но Куртоа този път реагира добре. Последваха добри възможн ости за Реал, но Мбапе и Браим Диас нямаха късмет. В 25-та минута Федерико Валверде стреля опасно от свободен удар, но Яспер Силесен показа страхотен рефлекс и отрази. В края на първата част Антонио Рюдигер също опита късмета си със силен шут от границата на наказателното поле, но Силесен отново реагира добре. 

Реал натисна в началото на второто полувреме и в 51-та минута Винисиус стреля опасно в близкия ъгъл, но не затрудни особено Силесен. Нидерландският вратар на домакините спаси и бомбен шут на Килиан Мбапе от близо 25 метра, а след това Винисиус не успя да насочи топката с глава при добавката.

Натискът на Реал се засилваше, но и Лас Палмас се отбраняваше добре и контраатаките на тима не бяха безопасни. В 67-та минута от нищото Реал получи право да изпълни дузпа. Винисиус засече нескопосано подаване от дястото крило, но топката попадна у резервата Арда Гюлер, който я продължи в ръката на Алекс Суарес. Главният рефер беше категоричен и посочи бялата точка. Винисиус изпълни хладнокръвно и въпреки че Силесен хвана ъгъла, не успя да спаси - 1:1.

Последваха нови атаки по фланговете на Реал, които не завършиха с подобаващи удари. Мбапе опита от малък ъгъл с левия си крак да реализира, но стреля над вратата. В 86-та минута французинът проби в наказателното поле, но отново действа егоистично и стреля в аут.

В 86-та минута Ендрик замени Винисиус и още с първото си докосване можеше да донесе победата на Реал. Гюлер изведе хубаво бразилеца зад защитата на Лас Палмас, но тийнейджърът не успя да намери хубаво топката с десния си крак. 

В 88-та минута при едно разбъркване в наказателното поле на столичани Хайме Мата вкара страхотен гол с отсече удар от точката на дузпата. Попадението обаче беше отменено заради засада. В добавеното време на срещата Гюлер сложи топката на главата на Ендрик с центриране от дясното крило, но бразилецът отново не успя да я засече във вратата. 

Лас Палмас - Реал Мадрид 1:1

1:0 Алваро Молейро 5’

1:1 Винисиус Жуниор 67’-дузпа 

Лас Палмас: Силесен, Марвин, А. Суарес, МакКена, Мармол, Кампаня (81 - Льойодис), Родригес (81 - Фустер), Муньос, Молейро (61 - Б. Рамирес), С. Рамирес (78 - Мата), МакБърни (78 - Вити)

Реал Мадрид: Куртоа, Васкес (76 - Карвахал), Милитао, Рюдигер, Менди (46 - Гарсия), Валверде, Чуамени, Модрич (63 - Гюлер), Винисиус (86 - Ендрик), Диас (46 - Родриго), Мбапе